EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
Uudiste arhiiv
Kuuma Klaasi Sümpoosion "KLAASIAEG"

Eesti Kujurite Ühendus ja Evald Okase Muuseum korraldavad:

31.06. – 05.07. 2008
Haapsalus Evald Okase Muuseumis Kuuma Klaasi Sümpoosioni "KLAASIAEG"

Sel aastal on sümpoosion suunatud skulptoritele. Rahvusvaheline üritus pakub kujuritele unikaalse võimaluse avastada enda jaoks kuuma klaasi tehnoloogia, sellega eksperimenteerida, saada uusi kogemusi, omavahel suhelda ja kogemusi vahetada. Linnarahvas ning kõik huvilised on nädala jooksul oodatud uudistama ja jälgima sulaklaasi vormimist ning puhumist kui väga loomingulist ning atraktiivset protsessi. Muuseumi õuele on rajatud klaasistuudio, mis on hetkel ainuke omataoline Eestis ning mida jõudumööda täiendatakse ja täiustatakse. Iga päev saavad 3-4 skulptorit võimaluse töötada meistri käe all.

SÜMPOOSIONIL OSALEVAD Gea Sibola Rootsist, Brian Hansen Taanist, Marja-Liisa Mäki-Penttilä Soomest, Aime Kuulbusch, Terje Ojaver, Vergo Vernik, Hannes Starkopf ning Tiiu Kirsipuu Eestist

Kuuma Klaasi Sümpoosioni juhatab sisse pühapäeval, 29.juunil toimuv Laste klaasikoolitus. Sel päeval on lastel võimalik muuseumi hoovis professionaalsete kunstnike juhendamisel ehtsate klaasivärvidega lihvitud klaastahvlitele maalida. Ettevõtmise missiooniks on tuua lapsi kunstile ja muuseumile lähemale, tutvustada neile klaasikunsti ning ärgitada sellega tegelema. Koolituse lõppedes jäetakse valminud tööd muuseumisse vaatamiseks välja. Laste Klaasipäev on tasuta ning sellel võivad osaleda kõik lapsed, kes klaasile maalimise vastu huvi tunnevad. Laste klaasikoolitus toimub 13.00.

Sümpoosioni lõpetab näitus nädala jooksul valminud töödest, mis on avatud 2.augustini 2008.

KUUMA KLAASI SÜMPOOSIONI LÕPETAMINE NING NÄITUSE AVAMINE
5. juulil kell 17.00 Evald Okase Muuseumis.

Sümpoosioni korraldavad ja viivad läbi klaasikunstnik Kai Koppel ja skulptor Tiiu Kirsipuu

KAI KOPPEL - tel 50 89 105
TIIU KIRSIPUU - tel 51 931 041 tiiu.kirsipuu@mail.ee

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com