EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
KURSUSTE TELLIMINE

Kursused 2015

14.06 kell 12.00 Laste meisterdamispäev "Graafilised pakkepaberid", juhendaja Britta Benno.

Sobilik lastele alates 6. eluaastat.
Kursusel osalemine muuseumi piletiga.
Grupi suurus on 10 last.
Kursusel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine: eo.muuseum@gmail.com või 5549024

Laste meisterdamispäeval õpivad lapsed kasutades linoolitrüki tehnikat ja vahendeid ise kujundatud ja lõigatud väikeseid templeid meisterdama. Hiljem kasutatakse templeid trükimustri loomiseks. Mustreid võib trükkida nii paberile kui ka kangale, olenevalt osaleja eelistusest. Korduva kujundi trükitud mustritega saadakse ainulaadsed kaunid pakkepaberid või kangad, mida on võimalik kasutada omanäoliseks kingipakendiks.

 

04.07 kell 12.00 Laste graafikapäev, juhendaja Britta Benno.

Sobilik lastele alates 8. eluaastast.
Grupi suurus on 10 last.
Kursusel osalemine muuseumi piletiga.
Kursusel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine: eo.muuseum@gmail.com või 5549024

Graafikapäeval trükitakse linoollõikes suvemaastikuga graafilisi lehti. Tööde formaat on küllaltki väike ning paari-kolme tunni töö tulemusena valmivadki muuseumi sügavtrükipressiga unikaalsed linoolitõmmised. Tööprotsess algab ideekavandiga, pildi välja lõikamisega, värvi peale kandmisega ning lõpeb tõmmise trükkimisega. Kursuse käigus tutvustatakse lastele lühikese ülevaatena seda, mis on traditsiooniline vabagraafika ja selle tehnilised põhimõtted. Õpilased võivad enne kursusele tulekut välja otsida ja kaasa võtta pildi, mida nad tahaksid graafilisel lehel kujutada.

 

01.08 - 02.08 kell 12.00 Moekunstnike Ühenduse workshop /moejoonistus/, korraldajad Anu Hint ja Anne Metsis

On saanud traditsiooniks, et igal suvel võõrustab EO Muuseum Moekunstnike Ühenduse workshopi. Kaheks päevaks tulevad muuseumisse kokku moekunstnikud Eestist ja välismaalt, et ühises töötoas harjutada kätt figuuri ja moejoonistuste joonistamises.

 

15.08 ja 16.08 kell 12.00 Käeehtekursus "Käekiri", juhendaja Kaire Rannik

Kursusel osalemisek on vajalik eelnev registreerimine: eo.museum@gmail.com või telefonil +372 5549024.
Kursuse maksumus on 50€.

Väidetakse, et käekiri võib inimese kohta öelda enamat, kui ta seda ise oskab arvata. Käekiri on väga oluline, ei ole midagi isiklikumat ega originaalsemat kui meie allkiri või meie kirjatähtede kuju, ka kunstnike loomingut kirjeldades kasutatakse väljendit käekiri. Kursusel võtame vaatluse alla mõlemad "käekirjad" ja üritame nendega sõna otseses mõttes kirjutada oma käele. Kursusel teostatakse käeehe, mille tegemise käigus katsetatakse erinevate materjalide võimalusi ja keskendutakse käeehete funktsionaalsusele. Otsitakse erinevaid võimalusi, kuidas erinevaid materjale üksteisega kombineerida vältides tavapäraseid materjale nagu helmed, pärlid jms. Kursusel osalemiseks pole vajalikud eelteadmised.

 

22.08 kell 12.00 Laste kunstipäev, juhendaja Lii Pähkel

Kursusel osalemine muuseumi piletiga.

Laste kunstipäev on sobilik 5-12-aastastele lastele ning sel päeval on huvilistel võimalik maalida ja joonistada maalikunstnik Lii Pähkli juhendamisel. Osavõtt ei eelda eelnevat kokkupuudet kunstiõppega või kunstiringides osalemist. Vajalik on vaid huvi joonistamise ja maalimise vastu ning soov veeta üks ilus päev muuseumis. Kunstipäeva eesmärgiks on tuua lapsi kunsti juurde ning julgustada neid maalima ja joonistama.

 

Tutvu ööbimisvõimalustega SIIN.

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com