EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
KURSUSTE TELLIMINE

Kursused 2014

 

14.06. Laste meisterdamispäev, juhendaja graafik B.Benno
Sel päeval on lapsed oodatud muuseumi hoovi meisterdama. Osalejatel on võimalik graafiku Britta Benno juhendamisel õppida taaskasutuspaberi valmistamist. Vastavate raamide abiga ja vanapaberist ettevalmistatud massist saavad lapsed meistedada uued põnevad värvilised käsitööpaberid, nii et iga paber tuleb ainulaadne taaskasutusteos.
Osalemine muuseumi piletiga.

Meisterdamiskursus 2014 Meisterdamiskursus 2014
Meisterdamiskursus 2014 Meisterdamiskursus 2014

 

05.07 Laste graafikaspäev kell 12.00. Juhendaja B.Benno
Graafikapäeval saavad lapsed ise järele proovida, mida kujutab endast siiditrüki tehnika. Selleks on Evald Okase Muuseumi ruumidesse ja õuele toodud juba ettevalmistatud piltide šabloonid, spetsiaalsed tekstiilivärvid ja muud vahendid. Lapsed saavad ise valida, mida ja kuidas nad paberile ja tekstiilimaterjalile trükivad.
Kaasa palume võtta t-särke, riidest kotte, maikasid vms, mille peale trükkida.
Graafikapäev on tasuta ning sobilik lastele alates 7. eluaastast.
Osalemine muuseumi piletiga.

Graafikapäev 2014 Graafikapäev 2014
Graafikapäev 2014 Graafikapäev 2014

 

02.08. – 03.08. Moekunstnike Ühenduse workshop / moejoonistus /
On saanud traditsiooniks, et igal suvel võõrustab Evald Okase Muuseum Moekunstnike Ühenduse workshop´i, mille korraldajaks ühenduse moekunstnikud Anu Hint, Anne Metsis ja Liivia Leškin. Kolme päeva jooksul toimub muuseumis moekunstike enesetäienduse töötuba, kus kunstnikud harjutavad kätt moejoonistuste ja figuuri joonistamises. Töötoast võtavad osa moekunstnikud Eestist ja välismaalt.

Moekunstnike Ühenduse workshop 2014 Moekunstnike Ühenduse workshop 2014
Moekunstnike Ühenduse workshop 2014 Moekunstnike Ühenduse workshop 2014
Moekunstnike Ühenduse workshop 2014 Moekunstnike Ühenduse workshop 2014

 

04.08. – 08.08. RAKUPAKU vol 3. Rakukeraamika ja tekstiili workshop. Juhendajad Ingrid Allik, Monika Järg. Koordinaator Üla Koppel.
Järgmise suve kunstnike ja disainerite ühisworkshop on edasiarendus 2011 ja 2012 aastal toimunud töötubadest, kus kohtusid omavahel kaks materjali ja kaks tehnoloogiat- savi ja tekstiil/ rakukeraamika ja pakutrükk. Toimunud ürituste käigus on iga kord leitud uusi seoseid ja impulsse mõlemale valdkonnale.
2014 aasta workshop RAKUPAKU vol. 3 on osalejate ja idee ülesehituselt kohaspetsiifilisem, kuid samas laiahaardelisem kui eelmised selle seeria üritused. Seekordne workshop on plaanitud mitte pelgalt objekti, vaid ka loomisprotsessi käsitlevana.Workshopile on oodatud lisaks tekstiili- ja keraamikaerialal tegutsejaile ka teiste valdkondade kunstnikke nii Eestist kui väljastpoolt. Loomingulise töötoa tulemuseks on üheskoos valminud teos-installatsioon Evald Okase Muuseumi saalis ja/või Haapsalu linnaruumis, kus peamist rolli lõpptulemusel omavad lisaks töögrupile ja asukohale jätkuvalt kaks valitud väljendusvahendit- tekstiil ja rakutehnoloogias teostatud keraamika.

Rakupaku vol.3 Rakupaku vol.3

 

16.08 kell 12.00 Laste kunstipäev, juhendaja Lii Pähkel
Laste kunstipäeval on lastel võimalik võimalik maalida ja joonistada Lii Pähkeli juhendamisel. Kunstipäeval tutvustatakse lastele Evald Okase töid ning püstitatakse loov ülesanne lähtudes kunstniku loomingust kasutades selleks erinevaid värve ja vahendeid: guaššid, akrüülid, õlipastellid, harilikud või värvilised pliiatsid jm.
Kunstipäevast osavõtt ei eelda eelnevat kokkupuudet kunstiõppega või kunstiringides osalemist. Vajalik on vaid huvi joonistamise ja maalimise vastu ning soov veeta üks ilus päev muuseumis. Kunstipäev on sobilik lastele alates 5. eluaastast.
Osalemine muuseumi piletiga.

Laste kunstipäev 2014 Laste kunstipäev 2014
Laste kunstipäev 2014 Laste kunstipäev 2014
Laste kunstipäev 2014 Laste kunstipäev 2014

 

23.08 kell 12.00 Vilt ja vorm. Viltimise kursus täiskasvanutele. Juhendaja tekstiilikunstnik Liisa Kallam
Vill on suurepärane materjal, millest annab vormida erikujulisi mahulisi ja mängulisi objekte. Villast on võimalik luua ilma õmblusteta nii praktilisi esemeid (kotid, mütsid, sussid, kindad, karbid, vestid jne) kui lõbusaid fantaasiaobjekte. Seekordsel kursusel keskendutakse vormidele, mida annab sobitada sisekujundusse. Võimalus on oma vormi ja suuruse eelistusi arvestades luua anumaid või karpe või kannu soojendajaid. Üks tänuväärne villa kasutus on viltida dekoratiivseid lilleampleid, kus vilt hoiab ühteaegu soojust ja niiskust. Vilti on võimalik hiljem ka kompostida.
Kursuse käigus jõutakse valmistada kaks eset, ühe suurema õõnsa vormi ja ühe väiksema, näiteks mõne lõbusa mänguasja või mõne muu pisivormi.
Viltimise võluks on luua just sellise suuruse ja vormiga esemeid nagu soovid ja seda kõike ilma nõela pistmata.
Lisaks kraasvillale kaasatakse töödesse erinevaid villalokke, naturaalseid kiude, heiet ja lõnga.

Kursuse maksumus ühe inimese kohta: 25 EUR
Lisaks on võimalik kohapealt materjale osta (kulub 6-8 EUR)
Lisaks võib ise kaasa võtta viltuvat kraasvilla, kulub u 300-400 grammi (meriinovill nendeks töödeks ei sobi).
Kui materjali osas küsimusi on, siis võta ühendust Liisa Kallamiga - 56 636 178

 

24.08 kell 12.00 onKEHAonKUNST, juhendaja kunstnik Laineli Parrest
Kursus "onKEHAonKUNST" on noortele vanuses 13-18 eluaastat, kus tutvustatakse kunstiliike, mida saab teha kehaga ja kehale.
Teismeiga on altrnatiivsuse otsingute kõrgaeg, tihti püütakse oma sõltumatuse iha manifesteerida läbi keha ja välimuse deformeerimise ning dekoreerimise.
Järjest enam ja järjest nooremate inimeste seas hoogustub alatiseks kehale jäävate märkide tegemine. Sageli ei teadvusta noor endale ise, kui kiiresti vaheldub tema muusikamaitse, soengu- ja riietusstiil. Kehakunsti kursuse eesmärgiks on jõuda koos noortega järelduseni, et maailmas on palju mustreid, kujundeid, ehteid jne, milleks siduda ennast igaveseks ainult ühega neist. Me teeme iga päev isikunäituse, kui kodust välja läheme, oleks tore, kui see niinimetatud näitus oleks teadvustatud ja kooskõlas sisemise taotlusega.
Koos juhendajaga uuritakse enda kehale igaveste ja ajutiste tätoveeringu tegemise võimalusi ning katsetatakse linnaruumis interdistsiplinaarseid väljendusvahendeid.

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com